CREATIEVE WERKPLEKKEN

MAAKLAB VIVES
Iedereen die iets wil creëren is welkom in het Maaklab! Dat is een open atelier waar je samen met andere enthousiaste creatievelingen (studenten, professionelen, ondernemers…maakt niet uit!) de innovaties van morgen uitwerkt. Een inspirerende omgeving waar je je ideeën waarmaakt én kennis maakt met andere gedreven mensen. Netwerken geblazen!

BUDA::LAB
Passief van cultuur genieten is geweldig, maar als je liever (of even graag) zelf creatief aan de slag wilt gaan kunnen we dat alleen maar aanmoedigen. Gelukkig heeft Kortrijk ook hier een geschikte plek voor! Bij BUDA::lab kun je moedig aan de slag met 3D-printers, een lasercutter, elektronica en handgereedschap allerhande. Je kunt er ook toegang krijgen tot een hout- en metaalatelier. Kortom, bij BUDA::lab vind je alle tools die je nodig hebt om je meest waanzinnige hersenspinselen in tastbare realiteit om te zetten. Voor maar 12 € per jaar word je lid! Je kunt er ook terecht voor boeiende workshops, bijvoorbeeld rond zeefdrukken, fotografie, lederbewerking,… Dat allemaal in de Budafabriek op de Dam.

INDUSTRIAL DESIGN CENTER HOWEST
Een state of the art plek waar jonge ontwerpers de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen: dat is het Industrial Design Center van Howest. Er zijn brainstormhoekjes en ontwerpstudio’s, ateliers, een maquetteruimte, een materialenbibliotheek,…alles uitgerust voor de nieuwste technieken. De design-nerds onder jullie weten dus bij deze dat ze maar beter een bezoekje inplannen.

ACADEMIE KORTRIJK
Als het kriebelt om je uit te leven in de kunsten ben je bij de Academie aan het juiste adres. In de opleiding beeldende vorming proef je 4 uur per week van diverse beeldende kunstdisciplines. Net zoals bij de opleidingen architecturale vorming, striptekenen en digitale beeldende vorming een boeiende aanvulling op je ‘gewone’ studies! Je kan ook kiezen voor een opleiding van acht uur per week. Dan leer je de technische aspecten van de kunstdiscipline en word je gestimuleerd om een eigen artistiek parcours te ontwikkelen. Er zijn ateliers beeldhouwkunst, schilderkunst, fotokunst en nog veel meer. Afhankelijk van het atelier kan er zowel overdag, ’s avonds als tijdens het weekend les gevolgd worden. Interesse? Neem voor uurroosters en andere info zeker eens een kijkje op www.kortrijk.be/academie.

BIBLIOTHEEK
Op vertoon van je studentenkaart word je helemaal gratis lid van de openbare bib van Kortrijk! Behalve boeken ontleen je er ook strips, games, films en muziek, en kun je ter plaatse gebruik maken van mediapc’s met aangepaste software voor muziek-, film- en fotobewerking. Er is een Open Leercentrum en in de blokperiode een stille studeerruimte. Voor eventuele opzoekingswerken maak je gebruik van hun uitgebreide archieven, met onder andere toegang tot de databank van het Gopress Krantenarchief. Tentoonstellingen, lezingen en workshops vinden er ook regelmatig plaats. Een student kan het eigenlijk niet maken geen lid te zijn van de lokale bibliotheek: met z’n allen naar de Leiestraat dus!

JEUGDCENTRUM TRANZIT

Bij Tranzit volg je workshopreeksen aan voordelige tarieven (+/- € 25 voor 5 lessen). Onder andere muziekworkshops (P.A., DJ, opnametechnieken,…) en urban sports (skate, freerun, BMX,…) zitten in het aanbod. Je kan er ook een repetitieruimte, danslokaal, crea-lokaal of fuifzaal boeken, of gratis komen skaten, BMX’en, steppen en freerunnen in het Urban Sports Park. De openingsuren worden maandelijks op de Facebookpagina USP-Tranzit gepost. Broed je samen met wat vrienden of medestudenten op een innoverend project voor jongeren maar ontbreekt het je aan middelen? Dan springt JC Tranzit voor jou in de bres met de projectsubsidie. Wil je meer info over Tranzit, de workshopreeksen, de projectsubsidies of hoe je een ruimte kan boeken? Surf naar www.jctranzit.be of neem een kijkje op hun Facebookpagina! 

Top