INDIVIDUELE BEGELEIDING

Aarzel niet ons te contacteren als je je niet goed in je vel voelt. Een gesprek is helemaal vrijblijvend: je bent tot niets verplicht.

VOOR WIE?

Elke student die met een diplomacontract studeert aan VIVES of HBO5 RHIZO kan beroep doen op onze dienstverlening, als die student is ingeschreven voor minimaal 27 studiepunten (in het afstudeerjaar mag dit minder zijn).

Postgraduaten en Ba-Na-Ba-studenten kunnen geen beroep doen op onze dienstverlening maar verwijzen we graag door naar andere diensten.

HOE BEREIK JE ONS?

Je maakt best een afspraak. Dat kan via de contactgegevens die je hieronder vindt, het STUVO onthaal, per e-mail, telefonisch of persoonlijk door eens binnen te springen. Je mag de medewerkers van de psychologische dienst ook gerust rechtstreeks aanspreken.

Het gesprek kan fysiek, telefonisch of via videobellen (wij gebruiken Whereby, een applicatie vergelijkbaar met Skype, maar een veiligere omgeving op vlak van privacy) doorgaan.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Tijdens het eerste gesprek breng jij je verhaal en luisteren we vooral. Daarna gaan we samen op zoek naar hoe we je het beste kunnen helpen.

Als we samen beslissen dat verdere gesprekken nuttig kunnen zijn voor jou, leggen we meteen een tweede afspraak vast. Hoe vaak je bij ons over de vloer zal komen, ligt niet op voorhand vast. Je kan op elk moment beslissen te stoppen met de begeleiding. Soms blijft het ook gewoon bij dat eerste gesprek.

Goed om weten is dat de individuele gesprekken altijd gratis zijn.

Bovendien zijn we steeds gebonden aan ons beroepsgeheim. Wat je ons in vertrouwen vertelt, zullen we nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming met anderen (zoals bijvoorbeeld je ouders, lectoren,…) delen. Daar kan je op rekenen.

Indien nodig verwijzen we jou naar een andere dienst of privétherapeut. Dit doen we in samenspraak met jou als extra hulp aangewezen is of als het omwille van praktische omstandigheden te moeilijk is om te genieten van de mogelijkheden die STUVO aanbiedt. Onder bepaalde voorwaarden kan je voor deze hulp een financiële tussenkomst krijgen.

WAT ALS ER IETS TUSSEN KOMT?

Kan je, om welke reden dan ook, niet naar je afspraak komen? Laat dit dan alsjeblieft weten en annuleer ze via de bevestigingsemail die je ontving van je afspraak. Onderaan vind je “Wijzig deze afspraak” en dan kies je of voor het verplaatsen of het annuleren van je afspraak. Doe dit liefst zo snel mogelijk en minstens 24 uur op voorhand (behalve bij overmacht). Laat ons dan ook even je reden voor verplaatsing of annulatie weten. Op die manier houden we zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar. Alvast bedankt voor je medewerking!

Profile picture

Ann Adams

Campus Kortrijk
Psychologische dienst

  056 26 41 84
  ann.adams@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Profile picture

Amelie Callewaert

Campus Kortrijk
Psychologische dienst

  056 26 41 84
  amelie.callewaert@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Profile picture

Annelore D'Hallewin

Campus Kortrijk
Psychologische dienst

  056 26 41 84
  annelore.dhallewin@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Profile picture

Albert Storme

Campus Kortrijk
Psychologische dienst

  056 26 41 84
  albert.storme@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Top