CULTUURHUIZEN

WILDE WESTEN
Als je in de stad Kortrijk live muziek te zien en te horen krijgt is de kans groot dat Wilde Westen er voor iets tussen zit. Die vrij geweldige organisatie zorgt voor de gevarieerde programmatie van concertzaal De Kreun én zet bovendien ook nog eens vijf mooie muziekfestivals op poten. Sonic City brengt elk jaar een eigenzinnige selectie artiesten, gekozen en goedgekeurd door een bekende muzikant. Festival Kortrijk staat garant voor klassiek with a twist, Klinkende Stad brengt geluid en kunst samen, Jazz Cats doet je met de vingers knippen en het Bos!Festival brengt sinds vorig jaar betoverende livemuziek op een prachtige locatie midden het groen.

Met je studentenkaart krijg je steeds 3 € korting op de gewone ticketprijs. Een volledige concertagenda vind je op www.wildewesten.be


MUZIEKCENTRUM TRACK

Muziekcentrum Track is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Met – even diep inademen - 5 concertzalen, 38 leslokalen, 9 bureauruimtes, 3 repetitieruimtes, 1 opnamestudio en 2 radiostudio’s behoort het tot de grootste muziekcentra van Vlaanderen. Kom er met je band repeteren tegen democratische prijzen, volg muzieklessen op jouw maat, of kies voor één van de workshops. Pik een concertje of een comedyoptreden mee, of geniet gewoon van een drankje of lunch in café Pand.A. Je vindt Track tegenover het station. Het volledige aanbod kun je checken www.muziekcentrumtrack.be!


SCHOUWBURG
Elke zichzelf respecterende stad heeft een eigen schouwburg en, en- al zeggen we het zelfde onze is er een hele mooie. Zalig om je ruim op tijd in de rode pluche zetels te nestelen en het prachtige plafond uitgebreid te bestuderen tot de voorstelling begint. Die voorstelling kan van alles zijn: over de planken van de schouwburg passeren de beste comedians, theatergroepen en muzikanten. Als jongere woon je heel wat voorstellingen bij vanaf 6 euro. Ga naar www.schouwburgkortrijk.be voor de programmatie en om tickets aan te kopen.


KUNSTENCENTRUM BUDA
Op het hippe Buda-eiland vind je het gelijknamige kunstencentrum dat zowel voor de hardcore cultuurvreter als voor de relatieve leek een geweldig mooi aanbod heeft. Zo programmeert stadscinema Budascoop in z’n drie gezellige zalen elke dag de allerbeste films van het moment. Dat kan gaan van de alom bekende winnaar op de recentste Oscaruitreiking tot eerder obscure pareltjes uit Azië. Ook het betere cult- en horrorwerk krijgt af en toe vrij spel op het scherm tijdens speciale laatavondvoorstellingen. Daarnaast biedt Budascoop ook plaats aan twee zalen die gereserveerd zijn voor podiumkunsten. Ook in de Tacktoren en de Budafabriek valt er regelmatig iets te beleven. Festivals als NEXT en Everything Matters brengen elk jaar vernieuwende dans- en theaterperformances naar Kortrijk. De film- en andere programmatie kan je raadplegen op www.budakortrijk.be.

P.S. Als je jonger bent dan 30 kun je heel goedkoop naar de film! Een jongerenabonnement,
dat je vrij mag delen met je vrienden en vriendinnen, kost je maar € 30 voor 5 films.


THEATER ANTIGONE

Meer dan 60 jaar geleden werd Antigone in het leven geroepen. Sindsdien is Kortrijks eigen toneelgezelschap een klinkende naam geworden in theatermiddens. In hun zaal in de Overleiestraat brengen ze hun eigen voorstellingen én verwelkomen ze regelmatig andere gezelschappen die straf toneel naar onze stad brengen. Daarnaast heeft Antigone ook een goed ontwikkelde jongerenwerking (MAGMA) en een sociaal-artistieke opdracht. Er worden theaterkampen, workshops en rondleidingen georganiseerd om de liefde voor de toneelkunst zo breed mogelijkuit te dragen.

Jaarlijks wordt er een voorstelling gemaakt met ‘gewone’ mensen: iedereen is welkom om mee te doen!

Meer info via https://www.antigone.be/


BUBOX & BE-PART

Over hedendaagse kunst zijn de meningen nogal verdeeld, maar ervalt echt wel knap werk te rapen en daar pakken BuBox en Be-Part graag mee uit.BuBox is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst en focust zich op jongtalent en eigenzinnige artiesten. Je kan hun tijdelijke tentoonstellingen in deKorte Kapucijnenstraat altijd gratis bezoeken; het aanbod vind je op www.bu-box.be. Ook Be-Part (www.be-part.be) zet in op gratis hedendaagse kunst en isregelmatig te gast in Kortrijk. 

Top