STUDIETOELAGE

De studietoelage is een financiële steun van de Vlaamse overheid die je ontvangt om je studies (gedeeltelijk) te financieren. Het recht op een studietoelage zorgt er ook automatisch voor dat je het studiegeld aan beurstarief betaalt (zie Studiegeld).

Omdat de wetgeving veel complexer is dan we hier kunnen uitleggen, neem je best een kijkje op www.studietoelagen.be of www.centenvoorstudenten.be voor meer details over de studietoelage.

VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE

Omdat de berekening van de studietoelage meestal even op zich laat wachten, kan je een voorschot op je studietoelage aanvragen. Hiermee kan je de eerste kosten, bij de start van het academiejaar, dekken. Het voorschot is kosteloos en kan oplopen tot de helft van de berekende simulatie met een maximum van 1.500 euro. Het voorschot wordt binnen de twee weken na ondertekening van je contract op je rekening gestort. De afdeling studietoelagen zal het voorschot in mindering brengen en het restbedrag overmaken op jouw rekening.

Let op! In sommige gevallen heb je geen recht op een studietoelage, maar kan je wél aanspraak maken op het verminderd studiegeld (= bijnabeurstarief of beurstarief afhankelijk van de situatie). Informeer je hierover bij onze sociale dienst.

STUDIETOELAGE AANVRAGEN

Je kan de studietoelage voor het academiejaar 2024-2025 aanvragen vanaf 2 juni 2024.

Je kan hier een stappenplan terugvinden om je studietoelage aan te vragen.

Heb je tijdens het academiejaar 2023-2024 een studietoelage aangevraagd maar (nog) niet ontvangen of is je dossier nog in behandeling en wil je voor 2024-2025 een studietoelage aanvragen? Check dan je digitaal loket op www.studietoelagen.be en dien een nieuwe aanvraag in.

Je kan je dossier voor 2023-2024 nog vervolledigen tot uiterlijk 31/12/2024!

Je studietoelage zelf aanvragen of vervolledigen kan op www.studietoelagen.be. Heb je hulp nodig? Aarzel niet om een afspraak met ons te maken!

Profile picture

Inge Eytorff

Campus Brugge
Sociale Dienst

  050 30 52 90
  inge.eytorff@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Profile picture

Ine Waelkens

Campus Brugge
Sociale Dienst

  050 30 52 90
  ine.waelkens@stuvoloods.be

Maak een afspraak
Top