STUDENTENCLUBS EN -VERENIGINGEN

Bij de start van het academiejaar kan je lid worden van de studentenvereniging van jouw keuze. Alle verenigingen zorgen mee voor een actief studentenleven op en rond de campus. Onze studentenverenigingen tekenden het doopcharter van de hogeschool.

DE ZWOANE

PRAESES: - CLUBCAFÉ: De Krachtbar

De Zwoane is al jaren een gevestigde waarde in het Brugse uitgaansleven. Maar natuurlijk doen wij ook andere dingen dan uitgaan. De Zwoane is een hechte vriendengroep die elke week een leuke activiteit organiseert. En dit natuurlijk allemaal in het hartje van Brugge. Uiteraard organiseren wij ook activiteiten voor niet-leden, denk maar aan het Galabal Vives dat wij al jaren op ons nemen of onze leuke jenevervoetbal, karaoke-night of ons bierpong toernooi.

Lid worden van een club kan niet ontbreken in het leven van een student, dus kan je toch zowel maar lid worden van de beste club. De Zwoane is elke donderdagavond te vinden in de Krachtbar, rechtover de VIVES campus Xaverianen.
Voor meer info kan je ons altijd bereiken door een van onze vele leden aan te spreken op school of via facebook een berichtje te sturen. https://www.facebook.com/De-Zwoane-1445948175710740/

S’DA

PRAESES: Lydie Buseyne - CLUBCAFÉ AMBIORIX IN BRUGGE

De boog kan niet altijd gespannen staan tijdens het studeren. Daarom zijn wij er om voor de ontspanning te zorgen. We bieden als de Studentenclub der Ambetanterikken een gezellige avond aan na de lessen en we doen ons uiterste best om zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten aan te bieden. Enkele van onze activiteiten zijn de troelafuif, een cantus of zelf een karaokeavond. Voor ieder lid wat wils.

Kortom: Heb je zin om een niet te vergeten studententijd te beleven? Dan zullen we je met open armen ontvangen. www.sdabrugge.be

SORHOMA

PRAESES: Jonas Hendrickx - HOTELMANAGEMENT VIVES BRUGGE

Sorhoma is een studentenvereniging die de belangen verdedigt van de studenten Hotelmanagement op de campus van VIVES Brugge en bestaat uit een select groepje enthousiaste, ondernemende en dynamische studenten en dat sinds 1992. Sorhoma organiseert op eigen initiatief diverse leerrijke en studentikoze activiteiten om het leven op en buiten de campus aantrekkelijk te maken. Hun kroon op het werk is een jaarlijks terugkerend colloquium georganiseerd voor alle studenten en docenten van de opleiding. Sinds kort is er ook een samenwerking met de studenten van de graduaatsrichting LoReCa. sorhomavives.wixsite.com/sorhoma

KRING BRUGGE

PRAESES: Robin Delva - KU LEUVEN CAMPUS BRUGGE

Kring Brugge is de vereniging voor en door studenten industrieel ingenieur en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven Campus Brugge. Concreet wil dit zeggen dat wij met een enthousiaste ploeg onze uiterste best doen om er voor iedere student een geslaagd academiejaar van te maken. We zorgen voor een breed aanbod aan activiteiten, zoals een TD, lezingen, feestjes, infomomenten enz... Daarnaast vinden we het ook zeer belangrijk om onze studenten te vertegenwoordigen op vlak van onderwijs en studentenvoorzieningen.

Heb je opmerkingen, vragen, ideeën, suggesties,...? Aarzel dan niet om ons te contacteren op www.facebook.com/KringBrugge!

BOUWKUNDE BRUGGE

CHAIR: - KU LEUVEN CAMPUS BRUGGE

Bouwkunde Brugge VZW is de ultieme studentenvereniging voor de studenten bouwkunde in Brugge! Wij weten dat theorie soms moeilijk te begrijpen is, daarom zetten we ons in om deze te verbinden met de praktijk. We nemen je mee op bezoek bij een aantal van de meest toonaangevende bouwbedrijven in Vlaanderen, waar je kennis kunt maken met verschillende expertises en een beeld kunt krijgen van de uitdagende wereld van de bouw. Daarnaast organiseren we interactieve lezingen, waarbij experts uit de branche jou alles kunnen vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen. Maar de absolute hoogtepunten van het academiejaar zijn onze Bouwfuif en 'De Nacht van de Bouwkunde'. Tijdens de Bouwfuif kun je samen met andere studenten en docenten ontspannen en lol hebben. Het is een nacht vol plezier en avontuur die niet te missen is! Bij 'De Nacht van de Bouwkunde' kun je netwerken met bedrijven en op zoek gaan naar een stage- of werkmogelijkheid. Bouwkunde Brugge VZW is een warme en uitnodigende studentenvereniging waar je niet alleen kunt leren en groeien, maar ook deel uitmaakt van een uniek en sterk netwerk. Kies je voor bouwkunde, dan kies je voor een toekomst vol kansen en avonturen!

Top