EIGEN STUDIEFINANCIERING

Je kan bij de sociale dienst van STUVO ook terecht voor (bijkomende) financiële ondersteuning.

VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE

De start van het academiejaar is een aanslag op je portemonnee: je hebt veel kosten, maar nog geen studietoelage van de Vlaamse overheid op je rekening. Weet dan dat je bij STUVO een voorschot op je studietoelage kan vragen.

De afdeling studietoelagen van de Vlaamse overheid zal het voorschot later in mindering brengen bij het uitbetalen van je studietoelage. De rest van het bedrag wordt uiteraard gewoon op jouw rekening gestort.

STUVO-TOELAGE

Een STUVO- toelage is een vorm van studiefinanciering waarbij het ontvangen bedrag niet moet worden terugbetaald. De sociale dienst kan deze toelage toekennen na onderzoek van je sociale en financiële situatie. Je gemaakte studiekosten bepalen mee welke tussenkomst je ontvangt. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden. Voor een overzicht van de documenten die je bij je aanvraag moet voegen, klik hier. Waar en hoe je die documenten kan verzamelen lees je dan weer hier.

RENTELOZE STUDIELENING I.H.K. VAN JE STUDIEKOSTEN

In bepaalde situaties kan je een renteloze studielening afsluiten bij onze sociale dienst. We bieden verschillende mogelijkheden aan:

  • De korte termijn studielening moet je tijdens het academiejaar van de aanvraag maandelijks terugbetalen. Je kan een lening afsluiten voor o.a. het studiegeld, de aankoop van een laptop, …
  • De lange termijn studielening moet je pas afbetalen na het stopzetten of afronden van je huidige studie.

De terugbetaling van je lening verloopt volgens onderlinge afspraak. De studielening is steeds renteloos zolang je je aan de afgesproken termijnen houdt.

Top