Campus Kortrijk  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Kortrijk
campus Brugge
campus Oostende
campus Roeselare
campus Tielt
campus Torhouteen vraag voor stuvo?

Campus Brugge en Oostende
Xaverianenstraat 8
8200 Sint-Michiels Brugge
+32 50 30 52 90
brugge@stuvoloods.be
oostende@stuvoloods.be

Campus Kortrijk, Roeselare, Torhout, Tielt
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 84
kortrijk@stuvoloods.be
roeselare@stuvoloods.be
torhout@stuvoloods.be
tielt@stuvoloods.be

Studietoelage

De studietoelage is een financiƫle steun van de Vlaamse overheid die je ontvangt om je studies mee te betalen. Het recht op een studietoelage zorgt er automatisch voor dat je recht hebt op het beurstarief voor je studiegeld (zie Studiegeld).

Omdat de wetgeving veel complexer is dan we hier kunnen uitleggen, neem je best een kijkje op www.studietoelagen.be of www.centenvoorstudenten.be voor meer informatie over de studietoelage.

VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE

Omdat de berekening en uitbetaling van de studietoelage meestal even op zich laten wachten, kan je een voorschot op je studietoelage aanvragen tot de helft van het bedrag van de studietoelage. Het voorschot wordt na ondertekening van het contract binnen een week op je rekening gestort en later afgehouden van de uitbetaling van je studietoelage.

Let op! In sommige gevallen heb je mogelijk geen recht meer op een studietoelage, maar kan je wel aanspraak maken op het verminderd studiegeld. Informeer je hierover bij de sociale dienst van je STUVO.

STUDIETOELAGE AANVRAGEN

Je kan de studietoelage voor 2018-2019 aanvragen vanaf 1 augustus 2018. De uiterste aanvraagdatum is 1 juni 2019, maar we raden je aan om niet te lang te wachten met de aanvraag.

Je kan je studietoelage zelf aanvragen op www.studietoelagen.be. Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Aarzel niet een afspraak met ons te maken.