Campus Kortrijk  
nl  

gelieve een campus te selecteren

campus Kortrijk
campus Brugge
campus Oostende
campus Roeselare
campus Tielt
campus Torhouteen vraag voor stuvo?

Campus Brugge en Oostende
Xaverianenstraat 8
8200 Sint-Michiels Brugge
+32 50 30 52 90
brugge@stuvoloods.be
oostende@stuvoloods.be

Campus Kortrijk, Roeselare, Torhout, Tielt
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 84
kortrijk@stuvoloods.be
roeselare@stuvoloods.be
torhout@stuvoloods.be
tielt@stuvoloods.be

Cultuurhuizen

WILDE WESTEN
Als je in de stad Kortrijk live muziek te zien en te horen krijgt is de kans groot dat Wilde Westen er voor iets tussen zit. Die vrij geweldige organisatie zorgt voor de gevarieerde programmatie van concertzaal De Kreun, Muziekcentrum Track en de Concertstudio(allemaal verzameld op het Conservatoriumplein) én zet bovendien ook nog eens drie mooie muziekfestivals op poten. Sonic City brengt elk jaar een eigenzinnige selectieartiesten, gekozen en goedgekeurd door een bekende muzikant. Het Festival van Vlaanderen staat garant voor prachtige klassieke muziek en het nieuwe Bos!Festival brengt sinds vorig jaar betoverende livemuziek op een prachtige locatie midden het groen.

Met je studentenkaart krijg je steeds 3 € korting op de gewone ticketprijs. Een volledige concertagenda vind je op www.wildewesten.be.


MUZIEKCENTRUM TRACK

Muziekcentrum Track is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Met – even diep inademen - 5 concertzalen, 38 leslokalen, 9 bureauruimtes, 3 repetitieruimtes, 1 opnamestudio en 2 radiostudio’s behoort het tot de grootste muziekcentra van Vlaanderen. Kom er met je band repeteren tegen democratische prijzen, volg muzieklessen op jouw maat, of kies voor één van de workshops. Pik een concertje of een comedyoptreden mee, of geniet gewoon van een drankje of lunch in café Pand.A. Je vindt Track tegenover het station. Het volledige aanbod kun je checken www.muziekcentrumtrack.be!


SCHOUWBURG
Elke zichzelf respecterende stad heeft een eigen schouwburg en, en- al zeggen we het zelfde onze is er een hele mooie. Zalig om je ruim op tijd in de rode pluche zetels te nestelen en het prachtige plafond uitgebreid te bestuderen tot de voorstelling begint. Die voorstelling kan van alles zijn: over de planken van de schouwburg passeren de beste comedians, theatergroepen en muzikanten. Als jongere woon je heel wat voorstellingen bij voor maar 6 euro. Ga naar www.schouwburgkortrijk.be voor de programmatie en om tickets aan te kopen.


KUNSTENCENTRUM BUDA
Op het hippe Buda-eiland vind je het gelijknamige kunstencentrum dat zowel voor de hardcore cultuurvreter als voor de relatieve leek een geweldig mooi aanbod heeft. Zo programmeert stadscinema Budascoop in z’n drie gezellige zalen elke dag de allerbeste films van het moment. Dat kan gaan van de alom bekende winnaar op de recentste Oscaruitreiking tot eerder obscure pareltjes uit Azië. Ook het betere cult- en horrorwerk krijgt af en toe vrij spel op het scherm tijdens speciale laatavondvoorstellingen. Daarnaast biedt Budascoop ook plaats aan twee zalen die gereserveerd zijn voor podiumkunsten. Ook in de Tacktoren en de Budafabriek valt er regelmatig iets te beleven. Festivals als NEXT, End of Winter en Almost Summer brengen elk jaar vernieuwende dans- en theaterperformances naar Kortrijk. De film- en andere programmatie kan je raadplegen op www.budakortrijk.be.

P.S. Als je jonger bent dan 30 kun je heel goedkoop naar de film! Een jongerenabonnement,
dat je vrij mag delen met je vrienden en vriendinnen, kost je maar € 30 voor 5 films.


THEATER ANTIGONE

Meer dan 60 jaar geleden werd Antigone in het leven geroepen. Sindsdien is Kortrijks eigen toneelgezelschap een klinkende naam geworden in theatermiddens. In hun zaal in de Overleiestraat brengen ze hun eigen voorstellingen én verwelkomen ze regelmatig andere gezelschappen die straf toneel naar onze stad brengen. Daarnaast heeft Antigone ook een goed ontwikkelde jongerenwerking en een sociaal-artistieke opdracht. Er worden theaterkampen, workshops en rondleidingen georganiseerd om de liefde voor de toneelkunst zo breed mogelijkuit te dragen.

Jaarlijks wordt er een voorstelling gemaakt met ‘gewone’ mensen: iedereen is welkom om mee te doen! Er is ook het tweejaarlijkse festival Futur Liquide, dat focust op jong theatertalent.


BUBOX
Over moderne kunst zijn de meningen nogal verdeeld, maar er valt echt wel knap werk te rapen en daar kun je je zelf van gaan overtuigen in BuBox. Dat museum voor actuele beeldende kunst is gefocust op jong talent en eigenzinnige artiesten: je krijgt er dus zeker en vast een boeiende selectie te zien. Je vindt BuBox in de paardenstallen in de Korte Kapucijnenstraat, pal op het Buda-eiland dus.

Elke tijdelijke tentoonstelling kun je gratis bezoeken! Op www.bu-box.be vind je een overzicht van de tentoonstellingen die op dit moment lopen.