Campus Kortrijk  
en  

please select a campus

campus Kortrijk
campus Brugge
campus Oostende
campus Roeselare
campus Torhouteen vraag voor stuvo?

Campus Brugge en Oostende
Xaverianenstraat 8
8200 Sint-Michiels Brugge
+32 50 30 52 90
brugge@stuvoloods.be
oostende@stuvoloods.be

Campus Kortrijk, Roeselare, Torhout
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 84
kortrijk@stuvoloods.be
roeselare@stuvoloods.be

Code Rood Op Kot

De omstandigheden rond het Coronavirus dwingen ons er - met pijn in het hart - toe om ook op en rond de campus strengere maatregelen in te stellen. We gaan, met andere woorden, naar de gevreesde Code Rood. Wat betekent dit voor jou als kotstudent?

- Tot nader order mag je gewoon op kot verblijven op de tijdstippen die je verkiest, behalve als maatregelen van de overheid zouden vereisen dat je voor je 'bubbel' een keuze maakt tussen je gezin of je kotgenoten. In dat geval zal je ofwel full-time thuis ofwel full-time op kot moeten blijven. Maar hopelijk komt het niet zo ver.

- Op kot hanteren we het begrip van een kot-unit: dat is elke groep studenten die een keuken, sanitair en/of eventuele andere gemeenschappelijke ruimtes delen. Je dagelijkse kotbuddies dus.

- Een mondmasker dragen is in de regel overal verplicht waar je niet alleen bent, dus ook als iemand uit je kot-unit even op je kamer komt of wanneer je gemeenschappelijke ruimtes gebruikt. Tijdens het eten mogen de mondmaskers uiteraard wél even af, dat kauwt gemakkelijker.

- Kom nooit met meer dan de helft van je kot-unit samen in één ruimte en maak ook goeie afspraken met elkaar rond afstand houden. Hanteer ook een goede hygiëne: was alles wat je gebruikt vooraf én achteraf goed met water en vloeibare zeep. Een keuken kan anders snel uitgroeien tot een speeltuin voor virussen, en een super spreader spaghetti is een pak minder lekker.

- Sanitair mag enkel gedeeld worden met de andere leden van je kot-unit. Vanzelfsprekend geldt ook hier het principe dat je alles zo proper mogelijk achterlaat (ook buiten Code Rood is dit trouwens een gouden tip!).

- Bezoek van buiten je kot-unit is jammer genoeg niet toegelaten tijdens Code Rood. Hoe gezellig je kamer ook is, het is voorlopig geen goed idee om die met anderen te delen.

- Ondanks alle beperkingen die we hierboven opgelijst hebben, blijven we jullie aanmoedigen om er toch voor elkaar te zijn. Misschien is dit een gelegenheid om als kot-unit een extra sterke band te maken en om elkaar zo goed mogelijk te ondersteunen. Want ook met mondmaskers en anderhalve meter afstand kan dat. Samen komen jullie/we er wel door!